Oslo-ordføreren unngår injuriesak

Ekssvigersønnene Pehr-Olav Skogseth og Endre Rangnes går neppe til retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to tidligere svigersønnene som Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) har beskyldt for trusler, går neppe rettens vei for å få trukket uttalelsene tilbake.

- Min klient oppfatter sin tidligere svigerfar og sin sønns morfar som en hedersmann og vil ikke legge sten til byrden gjennom å gå til injuriesak. Men han ber Per Ditlev-Simonsen i anstendighetens navn om å trekke påstandene tilbake, sier advokat Cato Schiøtz til NTB.

Schiøtz representerer Cecilie Ditlev-Simonsens første ektemann, Pehr-Olav Skogseth, som hun var gift med fra 1994 til 1999. Også Oslo-ordførerens andre ekssvigersønn,

Endre Rangnes, reagerer kraftig på påstandene om svertekampanje og trusler. Men overfor Dagsavisen gjør han det klart at han ikke akter å forfølge saken.
- Trusler
Det var under sin redegjørelse for Oslo kommunes forretningsutvalg mandag at ordfører Per Ditlev-Simonsen påsto at Rangnes og Skogseth hadde drevet en profesjonell mediekampanje mot datteren Cecilie.

- I dette spillet har de bevisst trukket meg inn og blant annet kommet til meg med direkte trusler knyttet til penger i Sveits, sa han.

Det Oslo-ordføreren oppfatter som trusler, ble framsatt i et brev Rangnes sendte i september 2005.

«La mitt være i fred dersom hun ønsker at det ikke skal graves i Sveits», heter det blant annet i det håndskrevne brevet. Brevet er på tre sider, og Endre Rangnes skriver at han foreslår sammen med Pehr-Olav Skogseth å ta en prat sammen med Per Ditlev-Simonsen.

Brevet vil ifølge Dagsavisen bli lagt fram under skilsmisserettssaken mellom Endre Rangnes og Cecilie Ditlev-Simonsen i Oslo tingrett. Cecilie Ditlev-Simonsens advokat Anders Brosveet mener brevet synliggjør at Oslo-ordføreren har belegg for sine påstander. Han legger til at hovedforhandlingene i skilsmisseoppgjøret neppe vil finne sted før om cirka et år.


Krever dokumentasjon
Pehr-Olav Skogseth sendte mandag ut en pressemelding der han sa han var krenket av påstandene fra sin tidligere svigerfar.

- Vi vil sende et brev til Per Ditlev-Simonsen der vi krever at han dokumenterer påstandene eller trekker dem tilbake. Hittil har han ikke kunnet vise til noe annet enn et to år gammelt brev skrevet av den andre ekssvigersønnen. Dette brevet har ingenting å gjøre med Pehr-Olav Skogseth, sier advokat Cato Schiøtz.

MØTTE PRESSEN: Under gårdagens redegjørelse i Rådhuset hevdet Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) at ekssvigerssønnene hadde truet ham. FOTO: Jarls Fr. Erichsen/SCANPIX
MØTTE PRESSEN: Under gårdagens redegjørelse i Rådhuset hevdet Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) at ekssvigerssønnene hadde truet ham. FOTO: Jarls Fr. Erichsen/SCANPIX Vis mer

Også Endre Rangnes benekter å ha kommet med trusler.

- Påstandene er uten rot i virkeligheten, sier han.

NTB

IKKE I RETTEN: Ekssvigersønnene Endre Sangnes (bildet) og Pehr-Olav Skogseth går neppe til retten, men krever tilbaketrekning av ordførerens påstander.