Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo på ranstoppen i Skandinavia

Med 120 ran bare i oktober, er Oslo blitt ranshovedstaden i Skandinavia, viser ferske tall.

- ANDRE UTFORDRINGER: Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon, forklarer ranstoppen til Oslo med at byen har andre utfordringer enn København og Stockholm og at det kan være forskjeller i måten man fører statistikk.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
- ANDRE UTFORDRINGER: Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon, forklarer ranstoppen til Oslo med at byen har andre utfordringer enn København og Stockholm og at det kan være forskjeller i måten man fører statistikk. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har ikke lyktes VG å få Oslo politidistrikt til å utlevere novembertallene så langt, men for oktober er tallenes tale klar: det ble begått 120 ran i Oslo, mot henholdsvis 78 og 63 i København og Stockholm.

Bare i løpet av ett døgn torsdag var det fire ran i hovedstaden. Fredag ble en 88 år gammel kvinne slått i bakhodet på Majorstua, en mann ble ranet på Tøyen og på natten ble en mann i 20-årene slått ned og ranet i Storgata.

Så sent som fredag kveld og natt til lørdag, ble det anmeldt et nytt, grovt ran i Oslo etter at tre tenåringer ble overfalt og ranet i Christian Krohgs gate i sentrum.

- Stockholm og København har andre utfordringer som Oslo ikke har. Det kan også være ulike måter å føre statistikk på som gir utslag. Men vi har for mange ran i Oslo og har satt inn flere tiltak for å bekjempe dette, blant annet med egen ransgruppe og styrket bemanning, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

Oslo-politiet har satt inn ekstra ressurser i kampen mot de mange ranene og etablert egen innsatsgruppe mot ran.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media