Oslo på topp i byrangering

Oslo på topp i byrangering - feriefavoritt havner på bunn

De tre beste byene får ros for utbredt bruk av offentlig transport, klart markerte og sikre sykkelstier og fortauer, og renere luft enn gjennomsnittet.

ROS: De tre beste byene, Oslo, København og Amsterdam, får ros for utbredt bruk av offentlig transport, klart markerte og sikre sykkelstier og fortauer og renere luft enn gjennomsnittet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ROS: De tre beste byene, Oslo, København og Amsterdam, får ros for utbredt bruk av offentlig transport, klart markerte og sikre sykkelstier og fortauer og renere luft enn gjennomsnittet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Sikre veier og ren luft går hånd i hånd. Studien viser at når du oppgraderer offentlige kommunikasjoner på en bærekraftig måte, får folk også renere luft og sikrere veier, sier Barbara Stoll i Greenpeace.

Rapporten som Greenpeace har laget sammen Wuppertal-instituttet, rangerer 13 europeiske hovedsteder på faktorer fra luftkvalitet til hvor mye offentlig transport koster, og bruken av bildelingssystemer.

Verst av de 13 er bil- og scootergale Roma, der 65 prosent av all transport foregår med private motorkjøretøyer. Hovedårsaken til det er billig parkering og dårlig offentlig transport.

Roma er også verst når det gjelder trafikksikkerhet. For hver 10.000 sykkelturer er det 110 ulykker, og for hver 10.000 fotgjengerturer er det 133 ulykker i byen

Roma var også klart verst når det gjelder luftforurensning, men det står ikke særlig bra til i Budapest, Paris eller Moskva heller.

De tre beste byene, Oslo, København og Amsterdam, får ros for utbredt bruk av offentlig transport, klart markerte og sikre sykkelstier og fortauer og renere luft enn gjennomsnittet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer