Oslo-park evakuert - bomberobot sjekker mystisk boks med ledninger

Kl. 19.20: Ufarlig gjenstand,Tøyenparken åpnet igjen.

TØYENPARKEN OG FINNMARKSGATA AVSPERRET:  Nærmere ti politipatruljer og to ambulanser har rykket ut til Tøyenparken i tillegg til Oslo-politiets bombegruppe. FOTO: HARALD S. KLUNGTVEIT/DAGBLADET.
TØYENPARKEN OG FINNMARKSGATA AVSPERRET: Nærmere ti politipatruljer og to ambulanser har rykket ut til Tøyenparken i tillegg til Oslo-politiets bombegruppe. FOTO: HARALD S. KLUNGTVEIT/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE KLOKKA 19.20: Gjenstanden under benken er ufarlig, og sperreingene blir opphevet, opplyser politi på stedet.

Oslo-politiets bombegruppe har nå begynt å kjøre fram bomberoboten for å sjekke en gjenstand under en benk om lag 40 meter fra den avstengte Finnmarksgata, i nedre del av parken mot Munch-museet.

(Dagbladet): Politiet i Oslo har sperret av store deler av Tøyenparken etter melding om en bombelignende gjenstand under en benk i park.

Alle som var i parken i påskesola er evakuert, og bombegruppa er på vei.

Den store gjennomfartsåra Finnmarksgata er stengt for alle trafikk mellom Munch-museet og Tøyen sentrum.

Politiet fikk meldingen klokka 17.20.

- Tipset om en innretning eller gjenstand kom fra publikum, og våre folk har selv observert noe som kan ligne på en boks med ledninger. Vi har ingen andre indikasjoner på at det skal være plassert eksplosiver i parken, men tar ingen sjanser og var satt i sving bombegruppa, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Ser ikke naturlig ut - Det er funnet en mistenkelig gjenstand under en benk som vi må undersøke. Det er forhold ved gjenstanden som ikke ser naturlig ut med tanke på hvor den ligger. Vi har derfor satt sperringer i påvente av at bombegruppa skal avklare om dette er noe som kan være til skade, sier innsatsleder Kristoffer Bang til Dagbladet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.