Oslo-politiet: - Søker etter flere gjernings-personer etter frihetsberøvelse i Østfold

Pågående politiaksjon i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet søker etter flere gjerningspersoner på i Oslo etter at en mann ble truet med et skytevåpen og så bortført fra en privatadresse i Moss i morges.

Etter at den fornærmede mannen ble tatt fra den aktuelle adressen, skal gjerningspersonene ha satt kursen mot Oslo - med fornærmede.

Politiet i Østfold ba derfor om bistand fra blant annet Oslo-politiet like etter klokka 07.00 i morges, ifølge operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt.

Den fornærmede er i sikkerhet etter at han klarte å komme seg i sikkerhet. Han ble tatt hånd om av politiet i Follo, skriver Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Varslet politiet selv

Det var den fornærmede mannen som selv varslet politiet klokka 06.25 i morges. Meldingene gikk på at flere gjerningspersoner truet ham med skytevåpen og forsøkte å ta seg inn i boligen han oppholdt seg i. Den fornærmede var sammen med sin ektefelle og et barn, ifølge Østfold politidistrikt.

Disse kom seg bort fra huset på egenhånd.

- Da politiet ankom adressen, var det ikke folk på stedet. Vi fattet mistanke og begynte å søke etter gjerningspersonene og den fornærmede, sa Marstad til Dagbladet tidligere i dag.

Bilen til fornærmede var ikke på stedet, og det var derfor politiet i Østfold varslet de nærliggende politidistriktene. Omtrent samtidig som Østfold politidistrikt fikk informasjon om at fornærmede var i sikkerhet hos Follo-politiet, fikk politiet i Moss kontakt med fornærmedes ektefelle og barn.

Foranledningen for bortføringen, ønsket ikke Marstad å kommentere på nåværende tidspunkt.

- Det er en del av etterforskningen som vi startet på nå i morges, sa operasjonslederen.

Fornærmede uskadd

Politiet søkte i morgentimene etter gjerningspersonene. Politiet bevæpnet seg under politiaksjonen tidligere i dag.

- Bakgrunnen for bevæpningen er at den fornærmede skal ha blitt truet med våpen i Moss, sa operasjonslederen i Oslo politidistrikt.

Fornærmede er ikke fysisk skadd, melder politiet.