Oslo-politiet advarer: Svenske tyveri- og ransbander drar på tokt i Norge

- Har trøkk på seg i Sverige og drar heller hit.

RANERE: Fire menn med tilhold i Sverige er dømt for ranet av Sportskafeen på Gjettum. Foto: Politiet
RANERE: Fire menn med tilhold i Sverige er dømt for ranet av Sportskafeen på Gjettum. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uka ble fire unge svenske menn varetektsfengslet, flere av dem er siktet for å ha stått bak fem boliginnbrudd i Oslo i løpet av en uke. Tre av de pågrepne er av somalisk opprinnelse og den siste med opprinnelse fra Irak. Politiet mener dette er en av flere innbrudd- og ransbander som drar på tokt til norske byer fra forstedene i Stockholm og Göteborg, og Oslo-politiet slår nå alarm om utviklingen.

- Vi ser ikke bort fra at de kan stå bak flere grove tjuverier fra Oslo-boliger, sier Ellefsen.

- Vi har sett denne utviklingen med kriminelle som kommer fra Sverige de siste årene og kan trygt si at det fortsetter i år, sier politioverbetjent Geir Ellefsen ved etterretning og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.

Kjent for politiet i Sverige De fleste svenske statsborgerne som er pågrepet i Oslo har minoritetsbakgrunn. De er ifølge Ellefsen godt kjent av politiet i Sverige.

- Det er mange av dem som har et veldig trøkk på seg fra politiet i Sverige, så da drar de i stedet hit. Det ser heller ikke ut som at de frykter å passere grenseovergangene mellom landene. De er også godt kjent at det er mye rikdom i norske hjem, sier Ellefsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer