Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mulig falsk nominasjon til Nobels fredspris:

Oslo-politiet ber FBI om hjelp

Donald Trump har blitt nominert til Nobels Fredspris. Nobelinstituttet mener den er falsk og mistenker bruk av stjålet identitet for å legge inn nominasjonen.

ANDRE ÅR PÅ RAD: Ifølge Washington Post er det andre år på rad at Donald Trump nomineres til Nobels Fredspris. I år skal nomnasjonen ifølge Nobelsprisinstituttets direktør, Olav Njølstad, være falsk. Foto: Jonathan Ernst/ REUTERS/ NTB Scanpix
ANDRE ÅR PÅ RAD: Ifølge Washington Post er det andre år på rad at Donald Trump nomineres til Nobels Fredspris. I år skal nomnasjonen ifølge Nobelsprisinstituttets direktør, Olav Njølstad, være falsk. Foto: Jonathan Ernst/ REUTERS/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet ber FBI om etterforskningsbistand etter at det ble funnet en antatt falsk nominasjon til Nobels Fredspris. Nominasjon skal gjelde president Donald Trump, melder VG.

Olav Njølstad, direktør for Nobelinstituttet sier de mistenker bruk av en stjålet identitet for å nominere Trump.

Saken er anmeldt, og den er under etterforskning av norsk politi, melder NRK.

Njølstad sier til Washington Post at det er første gang de opplever at en stjålet identitet blir brukt til å legge inn en falsk nominasjon til prisen.

- Vi kommenterer aldri gyldige nominasjoner, det ville være i strid med våre statutter. Men når du først spør om nominasjonen av den amerikanske presidenten, kan jeg opplyse at vi har gode grunner til å tro at det dreier seg om en forfalsket nominasjon, sa Nobelinstituttets direktør Olav Njølstad til NRK tirsdag.

Direktør ved Institutt for fredsforskning, Henrik Urdal, bekreftet at Trump var nominert, da nominasjonsfristen gikk ut 31. januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!