Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-politiet ber folk la bilen stå

Mildvær fører til mye is og vann på veiene flere steder på Østlandet.

GLATT: Det er stedvis svært glatt i Oslo. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix
GLATT: Det er stedvis svært glatt i Oslo. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mildvær fører til mye is og vann på veiene flere steder på Østlandet onsdag kveld. Oslo-politiet ber folk om å la bilen stå hvis de kan.

I Oslo-området var det et betydelig værskifte fra tirsdag til onsdag. Fra kraftig snøfall og minusgrader førte varmegrader til is og vann i gatene. Oslo-politiet ba onsdag ettermiddag folk om å la bilen stå.

- Generelt er det veldig glatt på veiene, opplyser operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Bymiljøetaten opplyste onsdag kveld at mange veier i Oslo er glatte på grunn av regn og varmegrader. Tirsdag ble det ifølge NRK meldt om et hundretall trafikkuhell på Østlandet på grunn av det store snøfallet. I Oslo var det lange køer og forsinkelser i togtrafikken tirsdag. Ifølge Solberg var det onsdag noe mindre trafikk, og det har ikke kommet meldinger om alvorlige ulykker.

- Det kan tyde på at folk tar hensyn til føret og lar bilen stå, sier han.

Oslo er ikke alene om å oppleve et værskifte fra kaldt til varmere. Flere steder på Østlandet var det varslet vanskelige kjøreforhold onsdag. Yr sendte ut et obs-varsel for Agder-fylkene, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark. Bilister ble bedt om å kjøre forsiktig.

- På mindre fylkesveier er det noe glatt, men på hovedveiene i Oslo, Akershus og nedre deler av Hedmark og Oppland er det relativt gode forhold. Det er mye vann i veibanen, men ikke is, opplyser Vegtrafikksentralen Øst til NTB onsdag kveld.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!