HUSKER INGEN TING:  Siden han ble funnet i forkommen tilstand i en snøfonn i Grenseveiebn i Oslo i midten av desember har denne unge mannen levd med fullstendig hukommelsestap. Politiet går nå ut og ber om hjelp til å bringe mannens identitet på det rene.
HUSKER INGEN TING: Siden han ble funnet i forkommen tilstand i en snøfonn i Grenseveiebn i Oslo i midten av desember har denne unge mannen levd med fullstendig hukommelsestap. Politiet går nå ut og ber om hjelp til å bringe mannens identitet på det rene.Vis mer

Oslo-politiet ber om hjelp til å identifisere denne mannen

- Har hatt fullstendig hukommelsestap siden desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden han ble funnet i forkommen tilstand i en snøfonn i Grenseveien i Oslo i midten av desember har denne unge mannen levd med fullstendig hukommelsestap, opplyser politiet i en melding.

Mannen, som nå kaller seg John Smith, ber sammen med politiet om hjelp til å fremskaffe opplysninger som kan bidra til å identifisere ham.

- I forsøket på å avklare mannens identitet har politiet henvendt seg til en rekke land gjennom Interpol uten at dette har resultert i noen treff på hans fingeravtrykk eller bilde. Politiet står nå uten spor, heter det i meldingen.

- Mannen var uten noen identitetspapirer, og husket ikke sitt eget navn, hvor han kom fra, hvordan han havnet i Norge eller noen andre detaljer fra sitt liv da han ble funnet 14. desember i fjor, opplyser politiet.

Svært forkommen - Alternativene til å få avdekket hans id var nå brukt opp uten resultat. Det er årsaken til at han ser seg nødt til å bruke mediene på denne måten, sier politiadvokat Sturla Henriksbø ved seksjon for Vold- og seksualforbrytelser.

Da han ble funnet var han svært nedkjølt og forkommen.

- Han var bevisstløs eller nær bevisstløs, opplyser Henriksbø. Han sier vider at det var omstendigheter ved funnet som gjør at politiet etterforsker om han er utsatt for noe kriminelt.

Forstår fem språk «John Smith» er av europeisk opprinnelse, snakker svært godt engelsk med østeuropeisk aksent, og forstår tsjekkisk, slovakisk, polsk og russisk. Han er 187 cm høy, har blå øyne og mørkeblondt hår. Han skal være i midten av 20-årene.

- Da han ble funnet visste han var ikke hvem han var og kjente ikke igjen sitt eget speilbilde. Ved tilfeller av hukommelsestap får man ofte hukommelsen tilbake, men nå har det gått flere måneder uten at han selv har opplevd å få hukommelsen tilbake, påpeker Henriksbø.

Etter et opphold på somatisk avdeling på sykehuset, ble han overført til psykiatrisk avdeling på grunn av hukommelsestapet. Han er nå skrevet ut derfra. Også et nødtilbud fra Nav som han fikk, er nå opphørt.

Opplysninger som kan bidra til å identifisere mannen kan gis til Oslo politidistrikt på tlf 22 66 96 00 eller på e-post oslo.seksualforbrytelser@politiet.no.