Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-politiet beslaglegger flere ulovlige våpen

35 skytevåpen er beslaglagt i organiserte kriminelle miljøer.

Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35 skytevåpen, blant annet en maskinpistol, er i løpet av året blitt beslaglagt i organiserte kriminelle miljøer i hovedstaden. I tillegg har politiet beslaglagt tre eksplosiver.

Til sammen er det dermed beslaglagt 38 våpen i år, mot 22 i fjor, da Oslo-politiet startet en aksjon mot ulovlige våpen. Mange av våpnene var skarpladde da de ble funnet, melder NRK.

- Vi finner atskillig flere våpen i år enn i fjor og er naturligvis bekymret for ulovlige våpen i sirkulasjon i Oslo, og at disse våpnene skal benyttes i voldelige episoder, sier politiinspektør Einar Aas i Oslo-politiet.

Einar Aas legger ikke skjul på at de fleste beslagene er gjort i organiserte, kriminelle gjengmiljøer i Oslo.

- Våpnene er nok en del av den interne terrorbalansen i gjengene. Det dreier seg delvis om å beskytte seg selv, og det å av og til være offensiv, forklarer Aas.

I februar i år pågrep politiet en mann for å ha tre ulovlige våpen. Mannens DNA førte til at politiet kunne knytte mannen til et nytt våpenbeslag med tre nye våpen 14. november i år.

- Mannen er nå varetektsfengslet, og kan knyttes til seks ulike skytevåpen, forteller politijurist Ane Evang.

(NTB)