Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-politiet får hjelp

Justisminister Hanne Harlem åpner pengesekken for å få vekk haugen av gamle saker hos politiet i Oslo. Hvis den forsvinner, kan de fleste saker bli løst på ti dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det såkalte Jahre-utvalget som foreslår å sette inn et eget utrykningsteam som skal få unna de gamle straffesakene. Justisministeren er positiv til denne ad hoc-løsningen og vil ta det opp med politimesteren i Oslo, skriver Aftenposten.

Sommel

- Kapasiteten i Oslo er strukket til bristepunktet. Hvis Oslo blir kvitt de gamle sakene, vil de stå langt bedre rustet til å behandle løpende saker, sier lederen av utvalget, Hans-Petter Jahre. En gjennomsnittlig straffesak tar i dag 200 dager å behandle. Utvalget mener dette kan kortes drastisk ned, til ti dager, hvis man bare blir kvitt de gamle sakene.

Ser til Sverige

I Stockholm ble tilsvarende prosjekt gjennomført for tre år siden med stort hell. I løpet av to år fikk de fem teamene som ble satt inn fjernet praktisk talt alle bunkene med gamle straffesaker.

kjell.kaasa@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling