Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-politiet går på jobb i protest

I morgen vil mellom 400 og 600 politifolk i Oslo ofre fritiden sin og stille opp for å jobbe gratis i Oslos gater. Målet er å vise hvor trygg byen kunne vært hvis det var nok politi i gatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolkene, som vil være ute fra klokken 18 helt til utestedene stenger, gjør dette for å markere sin misnøye med de de mener er for knappe ressurser. Flere sentrale politikere er invitert til å være med ut i gatene denne kvelden, skriver Aftenposten.

I dag er det 48 færre politifolk i ordenstjeneste i Oslos gater enn for 13 år siden. Det betyr tre færre patruljer til enhver tid, viser en ny oversikt fra Oslo politiforening.

Lørdag kveld blir det vanlig bemanning igjen, trolig med færre enn 60 politiuniformer å se på byen.

- Vi er lei av å få en masse nye oppgaver uten at ressursene følger med. Vi føler at vi kommer til kort i nesten alle sammenhenger, sier leder av Oslo politiforening, Arne Jørgen Olafsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling