Oslo-politiet gir seg selv klar ståkarakter

Finner svært lite som ikke fungerte etter planen etter at terroralarmen gikk i Oslo.

EVAKUERT: Politiet sperret av et stort område etter funn av mystisk gjenstand under en bil ved den amerikanske ambassaden. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
EVAKUERT: Politiet sperret av et stort område etter funn av mystisk gjenstand under en bil ved den amerikanske ambassaden. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi fikk utnyttet de ressursene vi hadde tilgjengelig, både våre egne, men også nødetatenes, Forsvarets og kommunens ressurser. Slik vi vurderte behovet og de tiltakene som ble iverksatt, føler jeg at dette fungerte godt etter planene, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet iverksatte en stor evakuering i Oslo sentrum tirsdag. Årsaken var en øvelsesbombe den amerikanske ambassaden hadde glemt å fjerne.

Oslo-politiet evaluerte tirsdag ettermiddag foreløpig innsatsen sin. Riktignok opplevde politiet enkelte mindre «tekniske utfordringer» internt, ifølge Fredriksen.

Ble ikke evakuert Hovedinntrykket er likevel at tiltakene og ressursene som ble satt inn, var riktig dimensjonert, at samarbeid og kommunikasjon med andre etater fungerte bra og at planverket som ble fulgt, fungerte. Politiet har tidligere høstet til dels kraftig kritikk etter 22. juli i fjor på de samme områdene.

- En slik utrykning, hvor store områder blir sperret av og bygninger evakuert, kan kanskje virke skremmende på folk. Men det er klart positivt hvis vår innsats i dag også kan være trygghets- og tillitsskapende, sier Fredriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer