Oslo-politiet har bestemt seg om de Sigrid-siktede

Har sendt over innstilling om tiltale eller ikke for 38-åringen og 65-åringen til Statsadvokaten i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet har sendt over sin innstilling til Oslo statsadvokatembeter om tiltale eller ikke for de to mennene som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Det bekrefter politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo-politiet overfor Dagbladet.

En 38 år gammel Ålesund-mann sitter varetektsfengslet i saken. En 65-åring er løslatt fra varetekt, men er også siktet for drapet.

Gulnes ønsker ikke å kommentere hva politiet innstiller på verken for 38-åringen eller 65-åringen. Politiet har flere ganger uttrykt at de mener at 38-åringen har handlet alene, men har aldri utelukket at det kan ha vært medhjelpere.

Forhåndsberammet Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant på vei hjem fra ei venninne på Østensjø i Oslo natt til 5. august i fjor. 3. september ble hun funnet dumpet og drept i et skogholt i Oppegård.

Politiet knytter begge de siktede til et verksted like ved der hun ble funnet. Politiet har funnet jentas blod i en campingvogn i et lagerlokale på Bryn i Oslo. Den siktede 38-åringen fra Ålesund har disponert denne vogna mens han har vært i Oslo.

Rettssaken om Sigrid-drapet er forhåndsberammet i Oslo tingrett til 16. september og politiet har hatt som mål å innstille på tiltale før sommeren, noe de nå har gjort. Saken beskrives å være blant de mest omfattende etterforskningene i Oslo-politiets historie og sammenlignes med NOKAS-saken og 22. juli-saken når det kommer til sporsikring og beslag.

Sprikende rapport Saken har også et annet likhetstrekk med 22. juli. Som Anders Behring Breivik har den 38 år gamle drapssiktede i Sigrid-saken vært til rettspsykiatrisk observasjon. To av de sakkyndige mener han er tilregnelig, mens den tredje mener han var psykotisk.

Den rettsmedisinske kommisjon vurderte den sprikende rapporten og kom fram til at de ville vite mer før de kunne godkjenne den. Kommisjonen har gitt de tre rettspsykiaterne Anne Lill Ørbeck, Andreas Eirik Hamnes og Kjersti Narud påpekninger på flere punkter og bedt dem om å skrive en tilleggserklæring.

Grunnen er blant annet at de sakkyndige som har kjent siktede tilregnelig, Hamnes og Narud, har lagt for liten vekt på bakgrunnen og forhistorien til 38-åringen.

Det er uklart om de sprikende meningene også vil synes i en eventuell tiltale.

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne.
Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer