Oslo-politiet har fått pyromantips etter brannen

Gårdeier mener brannen i Urtegata var påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo har mottatt tips om at en brannstifter kan stå bak brannen der seks mennesker mistet livet natt til lørdag.

Politiet etterforsker saken på bred front og bekreftet lørdag kveld at politiet har mottatt tips om at en pyroman kan stå bak brannen.

- Vi undersøker disse tipsene, sier sentralvaktleder Anne Marie Kollhus i Oslo politidistrikt til NTB.

Ingen av tipsene skal dreie seg om konkrete personer, og politiet har ingen opplysninger om kjente brannstiftere som for tiden er på frifot.

Seks personer mistet livet i brannen i bygården i Urtegata 31 natt til lørdag, og en kvinne i 30-årene ligger på sykehus med alvorlige røykskader.

Tidligere lørdag mente politiet at det kan ha vært søppel plassert i oppgangen som kan ha vært kilden til brannen. Brannvesenet opplyste også at det tidligere i år ble gitt pålegg om å fjerne søppel fra oppgangen.

- Jeg kan ikke si med sikkerhet at det har vært søppel, men så sent som i mai i år ga brannvesenet beskjed om at søppel måtte fjernes fra dette stedet, sier vakthavende brannsjef Nils Kristiansen.

Han sier det foreløpig ikke er holdepunkt for å si at noe i oppgangen ble påtent med vilje, men mener brannfolkene har et godt bilde av utviklingen etter at det begynte å brenne der.

Gårdeier Olav Thon er sikker på at brannen er påsatt.

- Jeg regner med at brannen er påsatt. Det er trist at det skal være sånn, men vi har dessverre pyromaner rundt oss, sa han til TV 2 lørdag kveld.

(NTB)