Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-politiet måtte stenge butikken, da 800 styrtet til for å kjøpe stripete sportsklær

Hadde parkeringsplass til 40.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne uka hadde Adidas Outlet på Furuset vareprøvesalg, og lokket med sko til 250 kroner, t-skjorter til 75, og bukser og gensere til 125 kroner.

- Vi gjør oppmerksom på at det blir noen hektiske dager med mye folk og vi vil påminne dere at vi kun har 40 parkeringsplasser, så benytt kollektiv hvis du kan! Sees vi?, skrev klesgiganten på sin Facebook-side.

Og joda, «vi sees absolutt», tenkte kundene. Faktisk rundt 20 ganger så mange som det var parkeringsplasser til...

Klokka 9.37 - 23 minutter før butikken åpnet - kom første melding fra politiet.

- Politiet er på vei til Furuset, hvor det er meldt om fullstendig kaos i forbindelse med et salg fra en butikk. Det er meldt om stor trengsel og opp mot 800 personer på stedet.

Politiet var på stedet etter kort tid. Ifølge NTB ble folk presset mot inngangsdørene, og en ambulanse ble sendt i retning Furuset, men ingen ble skadd i jakten på stripete joggedrakter.

Og til slutt fikk kundene beskjed om å dra tomhendt hjem.

- Vi har stengt utsalget på Furuset på grunn av kaoset på stedet, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Rett etter klokka 11 gikk Adidas ut med informasjon til kundene på Facebook.

«BUTIKKEN ER STENGT. Av sikkerhetsmessige grunner har politiet bestemt at vi må stenge butikken idag. Vi beklager til alle oppmøtte og vi vil komme tilbake med info ang. morgendagen.»

Flere av de håpefulle reagerer nå sterkt i kommentarfeltet til bedriften.

- Ikke reklamer så mye og lag et arrangement, hvis dere ikke klarer å håndtere kunder. Med seks politimenn og tre sikkerhetsvakter til stede, er det helt på trynet at dere ikke klarer å iverksette tiltak som holder orden, tross alt deres tap av kunder og penger, skriver en.

- Lillebroren min var der siden 8, var først i køen og har nå mistet plassen sin... Regner med at mange andre var der grytidlig og det er helt sykt hvor uprofesjonelt hele opplegget har vært alle dagene, skriver en annen.

Og får støtte fra en annen kunde: - Det køsystemet var en rød lampe allerede fra mandag!

Hele Norges coronakart