Oslo-politiet mener gutt (17) bandt fast eldre mann og etterlot ham i kjeller i tre dager

Varetektsfengslet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 17 år gammel gutt er siktet for å ha utøvd vold mot en eldre mann og bundet og etterlatt ham i en kjeller i tre dager uten mat og vann, skriver VG.

Gutten ble varetektsfengslet i to uker i Oslo tingrett i dag.

- Fornærmede, som er nærmere 70 år, lå bundet i kjelleren i en enebolig som knapt er synlig fra veien, uten tilgang til vann eller mat i tre dager, og hvor det var liten sjanse for at noen ville finne ham, heter det i kjennelsen fra retten.

Videre går det fram av kjennelsen at fornærmede «med sikkerhet har pekt ut siktede som en av to gjerningspersoner». Gutten brukte også den fornærmedes kort samme dag, og fingeravtrykkene hans er funnet på en tape som ble brukt under episoden i kjelleren.

Politiet har ikke klart å identifisere den andre gjerningspersonen eller personen som fant fornærmede. Av kjennelsen går det fram at episoden skjedde for en stund siden, men at 17-åringen i mellomtiden har vært i utlandet.

Siktede er fra før tiltalt for ran, vold og trusler mot en jevnaldrende gutt. Barnevernet, politiet og kriminalomsorgen er bekyret for gjentakelsesfare. 

- Basert på personundersøkelsen synes ikke siktede å skjønne alvoret i de straffbare handlingene han begår, noe som underbygger gjentakelsesfaren, heter det i kjennelsen fra tingretten.

Personer under 18 år ikke skal fengsles med mindre det er tvingende nødvendig, men retten konkluderer med at det ikke finnes noe reelt alternativ til fengsling i saken.

Gutten nekter straffskyld og sier at han ikke har vært til stede i det hele tatt under hendelsen, opplyser hans forsvarer Solveig Kristine Høgtun til VG.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram