Oslo-politiet oppklarer bare halvparten av voldssakene

Til tross for færre anmeldelser.

VISEPOLITIMESTER:  Roger Andresen (55) er visepolitimester i Oslo.
FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, Dagbladet
VISEPOLITIMESTER: Roger Andresen (55) er visepolitimester i Oslo. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Oslo politidistrikt klarte i første halvår i år å oppklare kun halvparten av alle anmeldte voldssaker.

I første halvår mottok Oslo-politiet 10,2 prosent færre voldsanmeldelser sammenlignet med første halvår i fjor. Antall anmeldelser av ran og utpressing falt med hele 16,1 prosent.

Men oppklaringsprosenten har holdt seg på samme nivå siden i fjor. Når det gjelder ran har den sågar falt - færre enn hver fjerde ranssak blir nå oppklart, skriver Aftenposten som henviser til Oslo politidistrikts halvårsrapporter.

- Vi er fornøyd med oppklaringsprosenten. Sjansen for å slippe unna politi og påtalemyndighet i Oslo er veldig lav sammenlignet med mange andre steder i Europa og verden, sier visepolitimester Roger Andresen.

Han skulle ha ønsket seg bedre oppklaringsprosent på ran, men en del av dilemmaet er at en del av ranene er mindre alvorlige personran som skjer i helgene der ofrene er fulle og ikke ønsker å gjøre noe med saken.

- Hvis saken ikke er alvorlig, og hvis fornærmede selv ikke bidrar til å oppklare, henlegger vi saken, sier Andresen.

Han forklarer reduksjonen i voldsanmeldelser med at Grønland politistasjon har fått en egen innsatsgruppe mot ran som har gått gjennom gamle saker. Samarbeid med utesteder og Sentrum politistasjon har også gitt resultat, mener han, og legger til at mer synlig politi i helgene også har bidratt. (NTB)