Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-politiet på bordellraid

Gårdeier mistenkt for hallikvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 51 år gammel mann har i lang tid blitt etterforsket av Oslo-politiet på grunn av mistanke om hallikvirksomhet. Mannen eier en rekke bygårder med utleieleiligheter i Oslo sentrum og på Alexander Kiellands plass, som en rekke ganger har vært omtalt i mediene den siste tiden. 

- Vi slo til på ti ulike steder i dag morges klokka 09.00, en av disse gårdene ligger på Alexander Kiellands plass, sier politiinspektør Iver Stensrud til Dagbladet.no.

Aksjonen var et nært samarbeid mellom Oslo politidistrikt og andre distrikt, noen av adressene er utenfor Oslo.

Hallikvirksomhet og økonomisk snusk

«Politiet har grunnlag for å anta at det foregår prostitusjon i flere av de aktuelle bygårdene. I tre av bygårdene skal det være lokaler som fungerer som bordeller. I tre andre bygårder er det mistanke om at det foregår prostitusjon fra utleieleiligheter», skriver politiet i en pressemelding.

I dag ble det foretatt ransaking i flere av bygårdene, i kontorlokaler og på mannens bosted.

- I forhold til den mistenkte hovedpersonen er det avgjørende om han er klar over hva han driver med. I tillegg gransker vi en rekke finansielle forhold, med tanke på kriminalitet på det området, sier Stensrud.

Sjekker ut menneskehandel

Politiet understreker at de er svært bevisste på om kvinnene er utsatt for menneskehandel. De prostituerte som var tilstede under razziaen har avgitt forklaringer og får bistand.

- Utlendingsseksjonen er sentralt inne i dette. I den grad kvinnene selv vil bidra med forklaringer kan dette gi oss viktig informasjon, sier Stensrud. 

Kvinnene får også tilbud om kontakt med ROSA-prosjektet, som er varslet om aksjonen.

«De utenlandske prostituerte orienteres om tilbud om refleksjonstid, samt om mulighet til å søke asyl dersom de har vært utsatt for noen form for tvang eller utnyttelse i forbindelse med prostitusjonen», skriver politiet.

Både de prostituerte og andre som har opplysninger i sakens anledning, vil bli bedt om å møte til politiavhør. Gårdeieren avhøres i formiddag.

- Det blir avhør så snart vi har oversikt over saken, sier Stensrud.

RYDDER OPP: Oslo-politiet foretok en omfattende raid blant bordeller i Oslo i dag, forteller politiinspektør Iver Stensrud.