NORDMENN SKAL AVHØRES: Oslo-politiet sier de følger anmodningen fra marokkanske myndigheter og vil kalle inn nordmenn tilknyttet den så kalte Skah-saken til avhør. Her fra Khalid Skahs pressekonferanse torsdag forrige uke. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
NORDMENN SKAL AVHØRES: Oslo-politiet sier de følger anmodningen fra marokkanske myndigheter og vil kalle inn nordmenn tilknyttet den så kalte Skah-saken til avhør. Her fra Khalid Skahs pressekonferanse torsdag forrige uke. Foto: Jon Terje Hellgren HansenVis mer

Oslo-politiet skal avhøre nordmenn i Skah-saken

Etter anmodning fra marokkanske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet i Oslo skal avhøre nordmenn om Skah-saken etter anmodning fra marokkanske myndigheter. Men politiet vil ikke positivt bekrefte at det dreier seg om «Petter» og de to marinejegerne som var med på å smugle ut barna.

Politijurist Trine Krok ved Oslo politidistrikt bekreftet mandag overfor VG Nett at de har tatt til følge en rettsanmodning fra Marokkanske myndigheter om avhør.

- Anmodningen er tatt til følge. Det er beordret at det skal gjennomføres avhør, sier hun til VG Nett som mer enn antyder at det dreier seg om avhør av de tre.

Men overfor TV 2 vil ikke Trine Krok bekrefte eller avkrefte at det dreier seg om barnemorens hjelper «Petter» og de to marinejegerne.

- Marokkanske myndigheter ber om at det gjennomføres avhør, men jeg vil ikke kommentere hvem eller hvor mange de vil at skal avhøres. Jeg venter på en tilbakemelding fra marokkanske myndigheter, som jeg må få før jeg kan si noe mer, sier Krok.

Marokko har også tidligere sendt en anmodning om avhør av en norsk diplomat ved ambassaden i Rabat. Denne anmodningen ble avvist. Saken granskes nå av Forsvaret. Marinejegerne har vært inne til avhør i en etterforskning som ledes av norsk militærpoliti.

NTB