Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-politiet skjøt kvinne som skal ha forsøkt å knivstikke et barn

På Grønland i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Omtrent klokka 17.20 fredag ettermiddag skjøt politiet en kvinne på Grønland i Oslo som ifølge politiet skal ha forsøkt å knivstikke et barn.

Det bekrefter operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.

Bare to minutter tidligere, klokka 17.18, fikk Oslo-politiet melding om at det var en kvinne i Breigata på Grønland som bar en kniv.

SISTE: Kvinnen behandles for moderate skader, opplyser politiet.

- Løsnet skudd - Melderen fryktet at hun ville drepe et barn, noe melderen hørte. Meldingen var av en sånn art, at vi rykket ut umiddelbart, sier Pedersen til Dagbladet.

Hvor mange ganger kvinnen ble skutt og hvor på kroppen, ønsker ikke operasjonslederen å kommentere.

- Da patruljen ankom stedet ble de oppmerksom på at kvinnen bar en kniv, og var i ferd med å knivstikke et barn. Politiet løsnet så skudd, sier Pedersen til Dagbladet.

Politiet bekrefter at de har kontroll på kniven kvinnen bar med seg, men har ikke noe mer informasjon om hva slags type kniv hun var i besittelse av.

Nøyaktig hvor lang tid det tok før politimannen som skjøt kvinnen, rettet våpenet sitt mot henne, kan heller ikke operasjonslederen si noe om.

- Men det er vel greit å si at det tok kort tid, slik det framstår, sier Pedersen.

Kvinnen ble raskt fraktet til sykehus. Operasjonslederen kjenner ikke til omfanget av skadene på kvinnen. Anders Bayer, pressevakt ved Oslo Universitetssykehus, forteller at sykehuset ikke kan kommentere saken elelr kvinnens tiløstand. Det er vanlig prosedyre at henvendelser om voldsskader og kriminalsaker rettes til politiet.

Spesialenheten varslet Ifølge operasjonsleder Pedersen er spesialenheten for kriminalsaker varslet om saken, og vil utover ettermiddagen og kvelden gjennomføre undersøkelser på stedet.

- Når politiet ankommer er situasjonen truende, det er lite tid og en politimann avfyrer et skudd som treffer kvinnen. Ingen barn er skadd, sier innsatsleder på stedet.

Ifølge ham er det uklart for politiet hvem som er foreldrene til barnet som ble forsøkt knivstukket. Han sier barnet ikke tilhører kvinnen som ble skutt av politiet.

Fredag kveld bekrefter også politiet at politmannen som skjøt kvinnen får oppfølging i henhold til rutiner politiet har i slike type saker.

Dagbladet følger saken.

 SKUTT AV POLITIET:  En kvinne ble fredag ettermiddag skutt av politiet i Oslo etter at hun skal ha forsøkt å knivstikke et barn. Foto: Daniel Laabak / Tipser.no
SKUTT AV POLITIET: En kvinne ble fredag ettermiddag skutt av politiet i Oslo etter at hun skal ha forsøkt å knivstikke et barn. Foto: Daniel Laabak / Tipser.no Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media