Oslo-politiet slår drapsalarm etter funn av død kvinne på Galleri Oslo

Ytterligere en person livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet holdt i formiddag en pressebrief etter at en person ble funnet død i forbindelse med en brann i Galleri Oslo i morgentimene i dag.

Ifølge TV 2 skal kvinnen være knivdrept.

- Det jeg kan si nå er at vi i løpet av dagen har fått informasjon som gjør at vi har iverksatt drapsetterforskning, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Den døde personen er en foreløpig uidentifisert kvinne. Hun ble funnet inne på en restaurant. Den hardt skadde er en mann med store brannskader. Tilstanden betegnes som livstruende, opplyser Metlid.

SØKER: En person ble funnet død etter brannen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SØKER: En person ble funnet død etter brannen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Kvinnen vil bli obdusert i løpet av dagen.

Politiet har ikke hatt mulighet til å snakke med den skadde mannen ennå.

- Han er veldig hardt skadet, det er livstruende brannskader. Vi har tett kontakt med sykehuset. Nå er fokuset å redde livet hans, sier Metlid til Dagbladet.

- Kjenner ikke til noen konflikt Det er ingen siktet eller mistenkte i saken så langt.

Dagbladet har snakket med Alemayhu Abtida, som kjenner eieren av restauranten. Han sier at han ikke har lagt merke til noe utenom det vanlige på restauranten, som han ofte besøker.

- Nå er det en liten stund siden jeg var der sist, men jeg kjenner godt eieren.

Kjenner du til noen pågående konflikt blant de ansatte?

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg vet foreløpig veldig lite, det er tidlig og mange sover. Jeg har forsøkt å få kontakt med flere, men så langt har jeg ikke fått mange svar, sier Abtida til Dagbladet.

- Etterforskes som drap Brannen ble meldt inn av en vekter klokka 04.48 natt til i dag og slukket kort tid etter.

- Når vi etterforsker dette som et drap, så er det på bakgrunn av informasjonen på åstedet og skadene på den døde kvinnen, sier Metlid.

FINKJEMMER ÅSTEDET: Kriminalteknikere i arbeid etter brannen i Galleri Oslo natt til onsdag. En person ble funnet død etter brannen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
FINKJEMMER ÅSTEDET: Kriminalteknikere i arbeid etter brannen i Galleri Oslo natt til onsdag. En person ble funnet død etter brannen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Årsaken til brannen er ennå ikke kjent, men politiet ser ikke bort ifra at den var påsatt.

- Basert på situasjonsbildet og informasjon fra åstedet, så utelukker vi ikke at den var påsatt, sier Metlid.

Ber om tips i saken Krimteknikere har i hele formiddag arbeidet ved åstedet på Galleri Oslo, et av hovedstadens store kollektivknutepunkter.

Så langt er det ikke mange vitner som har meldt seg i saken.

- Vi er interessert i kontakt med folk som har gjort observasjoner eller som vet noe om stedet, om personer som har tilknytning til det eller hva som kan ha skjedd. Samtidig skjedde dette midt på natta, så det er noe begrenset hvem som var i området også.

22 drept i år Tidligere i dag omtalte Dagbladet den stigende drapsraten i Norge hittil i år. I hele 2012 ble det talt 28 drap, ifølge Kripos' nasjonale drapsoversikt. Hittil er 22 personer drept i Norge så langt i år.

UNDERSØKES: Restauranten inne på Galleri Oslo undersøkes av kriminalteknikere. Den døde kvinnen er foreløpig ikke identifisert. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
UNDERSØKES: Restauranten inne på Galleri Oslo undersøkes av kriminalteknikere. Den døde kvinnen er foreløpig ikke identifisert. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

I tillegg er det i dag to pågående saker der politiet ikke utelukker at det kan være snakk om drap.

Dagbladet følger saken.

 - ETTERFORSKES SOM DRAP:  Politioverbetjent Grete Lien Metlid opplyste på en pressekonferanse i dag at politiet har åpnet drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død på en restaurant i Galleri Oslo. Drapsetterforskningen er åpnet på bakrunn av funn på åstedet og skadene på kvinne, forteller hun.
- ETTERFORSKES SOM DRAP: Politioverbetjent Grete Lien Metlid opplyste på en pressekonferanse i dag at politiet har åpnet drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død på en restaurant i Galleri Oslo. Drapsetterforskningen er åpnet på bakrunn av funn på åstedet og skadene på kvinne, forteller hun. Vis mer