Oslo-politiets etterforskere forsvinner til andre politiorgan

Bekymring.

BEKYMRET: Leder Grete Lien Metlid ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt frykter at kompetanseflukten kan få konsekvenser for oppklaring av alvorlig kriminalitet, som drap.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEKYMRET: Leder Grete Lien Metlid ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt frykter at kompetanseflukten kan få konsekvenser for oppklaring av alvorlig kriminalitet, som drap. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En rekke medarbeidere ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt har det siste halvåret sluttet og gått til jobber i andre politiorgan. Oslo-politiet frykter konsekvensene av kompetanseflukten.

De fleste av de etterforskerne i Oslo politidistrikt som slutter, går til særorganer som Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Politiets utlendingsenhet (PU), Økokrim og Kripos, skriver VG.

Leder Grete Lien Metlid ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt frykter at kompetanseflukten kan få konsekvenser for oppklaring av alvorlig kriminalitet, som drap.

- Vi settes hele tiden tilbake. Hvis vi utdanner en etterforsker innen avhør av barn, så rekrutteres vedkommende av andre og tilbys høyere lønn. Vi har rammer å forholde oss til og kan ikke bare tilby like høy lønn. Jeg savner en helhetlig lønns- og personalpolitikk, sier Metlid.

Tillitsvalgt Geir Gjerde Knudsen i Politiets Fellesforbund (PF) viser til at de ansatte må være fleksible og jobbe til alle døgnets tider, og at det derfor ikke er bra at avsnittet ikke er konkurransedyktig på lønn sammenlignet med særorganene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.