Oslo-politikere vil granske lønnsdumping mot sykepleiere

Etter avsløringer under sykepleierstreiken.

- KAN FÅ KONSEKVENSER FOR SELSKAPENE: Underbetaling av sykepleierne i anbudsutsatte selskaper kan føre til at disse bedriftene droppes i videre anbudsrunder, sier nestleder i Arbeiderpartiets gruppe, Nina Bachke.
Foto: NINA HANSEN/Dagbladet
- KAN FÅ KONSEKVENSER FOR SELSKAPENE: Underbetaling av sykepleierne i anbudsutsatte selskaper kan føre til at disse bedriftene droppes i videre anbudsrunder, sier nestleder i Arbeiderpartiets gruppe, Nina Bachke. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Flere partier krever nå gransking og gjennomgang av lønninger til sykepleiere som jobber ved anbudsutsatte sykehjem i Oslo.

- Vi må gå gjennom lønns- og arbeidsvilkår og få på bordet hva som har skjedd i de tilfellene kontraktene mellom Oslo kommune og de private firmaene ikke er fulgt, sier nestleder i helse- og sosialkomiteen, Nina Bachke (Ap) til Dagbladet.

Mistanken om at mange sykepleiere har lønninger som ligger kraftig under kommunens egne lønnsnivåer, dukket opp da 44 stykker leverte inn lønnsslipper til Sykepleierforbundet (NSF) da de ble tatt ut i streik.

- Det spørs om vi ønsker at selskapene sykepleierne har jobbet ved skal drive sykehjem i framtida, sier Bachke.

SV støtter jusprofessor Henning Jakhelln krav om en granskning.

Kommune- revisjonen - Å gi sykepleierne som jobber ved sykehjem på anbud lønn under kommunes egen minstelønn, er klart i strid med regelverket. Med det som står i Dagbladet kommer dette fram svart på hvitt, sier Knut Even Lindsjørn (SV), som leder partiets bystyregruppe i Oslo.Så langt er det avdekket at blant annet en sykepleier med 13 års ansiennitet ved Paulus sykehjem tjener 53 000 under Oslo kommunes egen minstelønn. NSF hevder lønnsdumping omfatter flere ansatte ved sykehjem som driftes av private selskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer