Oslo Pride avlyses

Oslo Pride avlyser alle arrangementer.

Oslo: Flere skudd ble avfyrt i 1.15-tiden natt til lørdag på utsiden av London pub i sentrum av Oslo. To personer er drept, opplyser politiet. Foto: Snorre Schønberg / NTB
Oslo: Flere skudd ble avfyrt i 1.15-tiden natt til lørdag på utsiden av London pub i sentrum av Oslo. To personer er drept, opplyser politiet. Foto: Snorre Schønberg / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Oslo Pride har fått tydelig råd og anbefaling fra politiet om at paraden, Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride avlyses. Oslo Pride anmoder derfor alle som har planlagt å delta på eller se parade om å ikke møte. Alle arrangementer i tilknytning Oslo Pride avlyses».

Det skriver Oslo Pride i en pressemelding. Det var TV 2 som først omtalte saken.

LEGGES I BAKKEN: Politiet takker de frivillige som bidro under skytingen i Oslo natt til lørdag 25. juni. Vis mer

- Nå skal vi følge politiets anbefalinger og ta vare på hverandre. Varme tanker og kjærlighet går til pårørende, skadde og andre berørte. Vi skal snart være stolte og synlige igjen, men akkurat i dag skal vi holde og dele pridemarkeringene hjemmefra, sier Inger Kristin Haugsevje, leder i Oslo Pride og Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Oslo Pride har tett kommunikasjon med politiet og følger situasjonen.

Natt til lørdag ble det avfyrt flere skudd utenfor utestedet Per på hjørnet og London Pub i Oslo sentrum. Politiet opplyser at to er drept og ytterligere 19 er skadd i forbindelse med hendelsen. Hendelsen etterforskes som terror ifølge Oslo politidistrikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer