Oslo-radio sentral i motstands-kampen

Burmesere lytter på radio fra Oslo-bakgård. - Like dramatisk som opptøyene i 1988, sier nyhetsredaktøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Assisterende sjefredaktør Khin Maung Win i Democratic Voice of Burma møtte Dagbladets lesere i nettmøte i morges. Les svarene hans her!

(Dagbladet.no): Inn en bakgård i Wessels gate ved St. Olavs plass og opp to trapper ligger radiostasjonen Democratic Voice of Burma - en av de viktigske informasjonskildene for folk i Burma om den dramatiske situasjonen i eget hjemland.

En høyst uvanlig informasjonsflyt med historie tilbake til Nobels fredspris i 1991.

I dag er det ekstra hektisk i den ombygde leiligheten i Oslo sentrum.

- Dette er det mest dramatiske døgnet siden de store opptøyene og massakren i 1988. Jeg tør ikke forutsi hva som skjer når portforbudet gjelder fra klokka 21 lokal tid, sier nyhetsredaktør Moe Aye i radioen til Dagbladet.no.

Minst 3000 mennesker ble skutt og drept under demonstrasjonene i 1988.

Burma ligger 4,5 timer foran Norge.  Klokka er 16.30 her når generalenes beslutning trer i kraft om at ingen skal vise seg utendørs mellom klokka 21 og 09 neste morgen.

- Første spenning er om munkene og sivilbefolkningen trekker seg tilbake klokka 21. Mange var i gatene før det lovlige tidspunktet 09. Så spørs det hva soldatene gjør hvis det ikke er folketomt i gatene. De  har ordre om å skyte, sier Aye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer