Oslo sett nedenfra

Regissør Øystein Andresen (40) vil vise folk en virkelighet som ikke burde eksistere i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SLÅ PÅ TV 2 i morgen kveld, klokka 22:30. Se dokumentarfilmen «Varmere dager» som er spilt inn i fjor vinter. Møt Rikke (26), ei nydelig, ung kvinne i varmedress som leser romaner mens hun setter heroinskuddet. Møt vakre Helge som hentes fra gata til sykehus, med 41,7 i feber. Og våg ikke å tro at jeg sier at disse to er fine bare fordi jeg synes synd på dem. Se heller filmen. Får den deg ikke til å tenke og føle, er du laget av stein.

I FIRE ÅR har regissør Øystein Andresen (40) fulgt hjemløse i Oslo, det har blant annet resultert i tv-dokumentaren. Øystein har også en knallsterk livshistorie. Den kunne du lese i Magasinet over sju sider i går. «Det er ubegripelig at vi kan la folk ligge og fryse i hjel på gata», sier Øystein.«Her ute lever du i en krigssone, det er rått å være trakassert og syk. Det å ikke ha trygghet det er umenneskelig», sier han.

«Varmere dager» er en film om bostedsløse i Oslo, om rusavhengige. Filmens perspektivet er nedenfra, fra tiggerplassen på fortauet, fra t-banenedgangen der det går an å legge seg i soveposen fordi varmluft stiger opp. Byen ser annerledes ut nedenfra. På festdager som nyttårsaften og 17. mai blir kontrastene helt sinnssyke. Forakten som enkelte viser for dem som ligger nede, er rå. Men Øysteins, Rikkes og Helges film er også en poetisk oslofilm. Tigerstaden blir en annen om natta – sett nedenfra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer