Oslo-skole holder stengt etter nye trusler

Elevene holdes unna skolebygningen.

STENGT ETTER TRUSLER: Grünerløkka skole.
STENGT ETTER TRUSLER: Grünerløkka skole.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Grünerløkka barneskole i Oslo holder stengt i dag etter at skolen har mottatt nye trusler. Det bekrefter operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Steinar Hausvik overfor Dagbladet.

Skolen holdt stengt også fredag for halvannen uke siden etter at det da ble registrert en bombetrussel på instagram.

- Denne gangen er det ikke en bombetrussel, men trusler mot elever på skolen, sier Hausvik til Dagbladet.

Trusselen skal også denne gangen ha kommet via Instagram. Politiet fikk melding om den i går kveld, og har startet etterforskning av saken, opplyser operasjonslederen.

- Uteskole - Skolen har mottatt nye trusler på Instagram. Det dreier seg ikke om en bombetrussel, men UDE har besluttet at skolen holdes stengt i dag som følge av trusselen, heter det på skolens nettsider.

- Det blir uteskole for alle så husk varme klær, mat og drikke. Elevene vil også være mye ute på AKS. Skoledagen vil vare til 13.00. Skolen jobber for å finne løsninger som gjør at elevene kan være inne, heter det videre.

Enkeltpersoner Ifølge Aftenpostens opplysninger er det denne gangen en mer spesifikk drapstrussel som er mottatt.

- Jeg ønsker ikke å gå i detaljer, men enkeltpersoner ved skolen er nevnt i denne trusselen. Vi samarbeider tett med politiet for å få avklart dette, sier beredskapsansvarlig Dag Hovdehaugen i Utdanningsetaten til avisa.

Han forteller videre at sannsynligheten for at trusselen er reell, er liten.

- Samtidig må vi ta forholdsregler, og vi må forholde oss til dette som om det skulle vært en ekte trussel. Det gjør vi til vi får identifisert hvor denne trusselen kommer fra.

- Veldig ille Rektor ved Grünerløkka skole, Ellen Lühr ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. Da skolen mottok trussel for en drøy uke siden sa hun følgende:

- Det er forferdelig at folk kunne tenke seg å finne på noe slikt, eller å sende en slik melding overhodet. Det er veldig ille, og vi er over 500 barn på skolen og mange blir redde. Dette er veldig alvorlig.

Dagbladet følger saken.