Oslo-skole tilbød etnisk norske jenter hijab

- Ment som en gest, sier rektor.

FIKK TILBUD OM HIJAB:  To jenter i førsteklasse ved Vahl skole i Oslo fikk tilbud om hijab fra skolens SFO. Illustrasjonforot: REUTERS/Scanpix
FIKK TILBUD OM HIJAB: To jenter i førsteklasse ved Vahl skole i Oslo fikk tilbud om hijab fra skolens SFO. Illustrasjonforot: REUTERS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

SFO-ordningen ved Vahl skole i Oslo tilbød i mars to etnisk norske førsteklassejenter hijab, mot foreldrenes ønske.

95 prosent av elevene ved skolen er minoritetsspråklige barn. De to etnisk norske jentene fikk i mars i år et håndskrevet brev underskrevet av SFOs baseleder med tilbud om hijab fra SFO-ordningen.

Den ene familien skal ha reagert sterkt på forespørselen, og ingen av foreldrene ønsket at deres etnisk norske døtre skulle få utdelt hijab, skriver Adresseavisen.

- Ansatte på Vahl skole promoterer hijab overfor etnisk norske elever, og vi vet at barn ønsker å være som alle andre. Dette viser at det eksisterer et stort hijab-press som vanligvis er usynlig, og det er hårreisende at et slikt brev sendes hjem til elever ved skolen. Majoriteten av kvinnene som går med hijab gjør det under tvang og press, og i Norge har vi ikke forstått at dette plagget skal signalisere dyd og renhet, sier Hege Storhaug i Human Rights Service.

Hun mener hijab må forbys i skolen. Men skolens rektor sier jentene ved skolen synes det var fint med hijab.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer