Oslo-skolene øker beredskapen etter Tims (17) massakre

Alle rektorene fikk e-post.

VIL VÆRE FORBEREDT: Oslo-skolene øker beredskapen etter massakren på skolen Albertville i Tyskland i går.Foto: EPA/BERND WEISSBROD/SCANPIX
VIL VÆRE FORBEREDT: Oslo-skolene øker beredskapen etter massakren på skolen Albertville i Tyskland i går.Foto: EPA/BERND WEISSBROD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo-skolene øker beredskapen etter skolemassakren i Tyskland onsdag.

Beredskapsutvalget, som ligger under Utdanningsetaten i Oslo, innkalte til møte like etter at massedrapene i Tyskland ble kjent. Utvalget har nå sendt alle rektorene i hovedstadsskolene en e-post med veiledning og beredskapsplaner, melder P4.

I e-posten får skolene beskjed om å gå gjennom kriseplaner, observere elevatferd og psykisk helse. I tillegg bes lærerne fange opp om elevene prater om mistenkelige videoer eller blogger på internett.

- Vi har økt beredskapen fordi vi ønsker å være så godt forberedt som mulig dersom en skolemassakre skulle skje her, sier lederen i Beredskapsutvalget, Kjell Richard Andersen.

Også skoler i resten av landet vurderer fortløpende beredskapen. Blant annet vil alle videregående skoler i Oppland nå oppdatere sine kriseplaner.

NTB

DREPTE 16: Tim Kretschmer (17). Foto: AP Photo/SCANPIX
DREPTE 16: Tim Kretschmer (17). Foto: AP Photo/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer