Oslo-skoler hardt rammet av svineinfluensa

Flere hundre slått ut. - Nå kommer bølgen, advarer skoleledelsen.

UTBRUDD I OSLO: Sju Oslo-skoler er nå hardt rammet av H1N1-viruset.  Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX
UTBRUDD I OSLO: Sju Oslo-skoler er nå hardt rammet av H1N1-viruset. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Etter bare noen sporadiske tilfeller siden august, har svineinfluensaen slått til for fullt på flere skoler i Oslo denne uka, melder kommunen.

Sju skoler er nå hardt rammet av sykdom. På Sagene skole alene var 115 barn og 15 lærere syke i dag. Og kommunen har fått tilbakemeldinger på at flere er testet positivt for svineinfluensa.

- Vi har målt tilstanden nøye siden august, og kan bekrefte at det nå har blomstret opp på sju skoler. Dette sprer seg veldig fort. På Sagene var det knapt symptomer før helgen, sier assisterende kommunaldirektør Kjell Richard Andersen til Dagbladet.

Skoleledelsen i Oslo har i dag sammenkalt sin beredskapsgruppe og hatt møter med smittevernsoverlegen. Nå blir rektorene i Oslo bedt om å rapportere inn sykdomsbildet på sine skoler to ganger om dagen.

- Vi er godt oppdatert og forberedt. Men det er forferdelig lite vi kan gjøre med situasjonen annet enn å sørge for god hygiene med såpe, vann og desinfiserende middel. Alle elever som viser de minste symptomer vil bli tatt ut av skolen, og vi oppfordrer alle foreldre å holde barna hjemme hvis de viser det minste tegn til sykdom, sier Andersen.

Kommunen har i alt 175 skoler, og er forberedt på at influensaen nå har kommet for fullt.

- Men vi planlegger ikke å stenge noen skoler før vi er helt nødt. Det bli en avveining i forhold til hvor mange friske lærere og elever vi har, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer