Oslo: Skudd avfyrt av politiet

Politiet har avfyrt skudd mot en person i forbindelse med et helseoppdrag i Oslo.

AVSPERRET: Politiet har avfyrt et skudd mot en person i Oslo. Som følge av hendelsen er et område ved Homansbyen sperret av. Foto: Anette Beckhaug / Dagbladet
AVSPERRET: Politiet har avfyrt et skudd mot en person i Oslo. Som følge av hendelsen er et område ved Homansbyen sperret av. Foto: Anette Beckhaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Oslo har avfyrt et skudd i forbindelse med at de bisto i et helseoppdrag. Det sier operasjonsleder i Oslo-politiet, Sven Christian Lie, til Dagbladet.

- Spesialenheten er rutinemessig varslet. Det var ingen flere personer involvert i hendelsen enn den ene personen, forteller operasjonsleder Lie, og legger til:

- Hvor lenge veien vil være sperret, er foreløpig usikkert. Politiet vil nå foreta en kriminalteknisk undersøkelse av stedet.

I en pressemelding mandag kveld skriver politiet følgende:

«Spesialenheten er i dag orientert av Oslo politidistrikt om at politiet, i en situasjon som ble opplevd som truende, avfyrte et rettet skudd mot en person på Frogner i Oslo. Spesialenheten iverksatte etterforsking selv om skuddet ikke har truffet personen og ingen ble skadet som følge av tjenestehandlingen.»

Vedkommende som ble skutt etter er ikke skadet, men vil bli ivaretatt av helse, opplyser politiet.

I forbindelse med hendelsen har det oppstått forsinkelser på flere trikkelinjer. Det opplyser pressevakt i Ruter, Sofie Brun, til Dagbladet mandag ettermiddag.

- Deler av trikkelinjen blir innstilt eller forsinket. Det gjelder linje 17, 18 og 19, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer