Oslo-smitten: - Det er tungt

Helsebyråd Robert Steen erkjenner at Oslos befolkning lider, men understreker at faren ikke er over. Han er bekymret for kapasiteten på sykehusene.

OSLO: - Folk er slitne, sier helsebyråd Robert Steen. At en kommune går løs på en annen, i en tid som dette, synes han er trist og upassende. Reporter: Angelica Hagen. Video: Edward Stenlund. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo har igjen måtte stramme inn på smitteverntiltakene. Nå er alle butikker og serveringssteder stengt.

Siden november har treningssentrene og alkoholservering vært stengt, og Oslo-folk skal helst unngå å besøke hverandre.

Nå er det såkalte reproduksjonstallet, R-tallet, i hovedstaden «skremmende høyt» på 1,4 - noe høyere enn tallet for Norge, som er på 1,3.

Dagbladet har spurt helsebyråd Robert Steen hva han tenker når han ser byen, som vanligvis er så full av liv, i den tilstanden den er i nå.

- Det er tungt. Når vi på pressekonferansen på søndag måtte stramme til igjen, var det ikke slik vi ville starte året. Jeg husker da vi gikk mot jul og vi skulle få vaksiner på nyåret. Svein Andersen fikk den første vaksinen på Ellingsrudhjemmet. Det var stor grad av forhåpninger om at vi var gjennom det verste, sier han.

- Men så kom det færre vaksiner enn antatt, de kom ikke like fort, og AstraZeneca-vaksinen kunne ikke brukes på de eldre enn 65 år. Dette er tungt for veldig mange.

- Ikke gladmeldinger

- Nå er det veldig lave coronadødsfall og Oslo-folk har levd med strenge tiltak veldig lenge. Hvor lenge er det forholdsmessig å fortsette på denne måten?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer