Oslo-studenter jukser mest

Fire ganger så mange kastet ut som i Bergen og Trondheim - til sammen.

JOBBER BEVISST: Avdelingsdirektør ved studieavdelingen ved UiO, Monica Bakken, sier universitetet vil jukset til livs. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
JOBBER BEVISST: Avdelingsdirektør ved studieavdelingen ved UiO, Monica Bakken, sier universitetet vil jukset til livs. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus tar flest studenter for juks. Hittil i år er over fire ganger så mange studenter kastet ut her som i Bergen og Trondheim til sammen.

Det viser tallmateriale som studentavisen Universitas har samlet inn.

Ved Universitetet i Oslo (UiO) har 29 studenter av totalt 27.414 blitt utvist på grunn av juks og mistet studieplassen, mens ved Høgskolen i Oslo og Akershus er tallet 22 av totalt 16.922 studenter.

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim har til sammenligning utvist sju av 21.999 studenter, og Universitetet i Bergen fem av 14.665 studenter.

Studiedirektøren ved UiO tror forskjellene kan komme av målrettet arbeid for å avsløre juksemakere.

- UiO har jobbet bevisst mot fusk over lengre tid. Det er ingen grunn til å tro at Oslo-studenter er mer uredelige enn andre studenter, sier avdelingsdirektør ved studieavdelingen ved UiO, Monica Bakken.

I Norge finnes det ingen oversikt over omfanget av juks på nasjonalt nivå, men Kunnskapsdepartementet har i lengre tid ivret for å innføre et nasjonalt register for å sette en stopper for juksemakerne.

- Vi har grunn til å tro at studenter har kommet seg inn på andre læresteder etter å ha blitt utestengt, men vi har ingen dokumentasjon på dette, sier statssekretær Kyrre Lekve i Kunnskapsdepartementet.

Det er nå satt ned en arbeidsgruppe for å få fortgang i arbeidet med et nytt sentralt register.

(NTB)