Coronaviruset

Oslo-tegn gir håp

I ukesrapporten til FHI er R-tallet i Oslo nedjustert, og beregnes nå til å være 1,3 siden 22. februar. - Indikasjon på at tiltakene begynner å virke, sier Line Vold ved FHI.

R-TALL: I den nyeste ukesrapporten til FHI beregnes R-tallet til å være 1,3 siden 22. februar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
R-TALL: I den nyeste ukesrapporten til FHI beregnes R-tallet til å være 1,3 siden 22. februar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

28. februar innførte byrådet i Oslo rødt nivå på videregående skoler, stengte serveringssteder og anbefalte folk å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem.

Det har dermed gått over to uker fra innstrammingene ble innført.

Indikasjon

R-tallet i Oslo ble i forrige uke beregnet til å være 1,5 siden 5. februar. I den nyeste ukesrapporten til Folkehelseinstituttet (FHI) beregnes det nå til å være 1,3 siden 22. februar.

Konfidensintervallet, altså slingringsmonnet, er estimert til å være fra 1,0 til 1,6. R-tallet sier hvor mange en smittet person smitter videre.

- Ser man nå indikasjoner på at tiltakene virker i hovedstaden, siden R-tallet har gått fra 1,5 til 1,3?

- Det er for tidlig å konkludere, men vi håper dette er en indikasjon på at tiltakene begynner å virke. Vi må følge situasjonen nøye framover. Generelt sier vi at tiltakene bør ha vært på plass i cirka to uker før vi kan si om de har tilstrekkelig effekt, sier avdelingsdirektør i FHI, Line Vold, til Dagbladet.

Avviser lettelser

På spørsmål om hvordan helsebyråd i Oslo, Robert Steen (Ap) stiller seg til R-tallets fall fra 1,5 til 1,3, påpeker han at hovedstaden fortsatt har hatt rekordhøy smitte den siste tida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.