Coronaviruset

Oslo-tegn gir håp

I ukesrapporten til FHI er R-tallet i Oslo nedjustert, og beregnes nå til å være 1,3 siden 22. februar. - Indikasjon på at tiltakene begynner å virke, sier Line Vold ved FHI.

R-TALL: I den nyeste ukesrapporten til FHI beregnes R-tallet til å være 1,3 siden 22. februar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
R-TALL: I den nyeste ukesrapporten til FHI beregnes R-tallet til å være 1,3 siden 22. februar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

28. februar innførte byrådet i Oslo rødt nivå på videregående skoler, stengte serveringssteder og anbefalte folk å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem.

Det har dermed gått over to uker fra innstrammingene ble innført.

Indikasjon

R-tallet i Oslo ble i forrige uke beregnet til å være 1,5 siden 5. februar. I den nyeste ukesrapporten til Folkehelseinstituttet (FHI) beregnes det nå til å være 1,3 siden 22. februar.

Konfidensintervallet, altså slingringsmonnet, er estimert til å være fra 1,0 til 1,6. R-tallet sier hvor mange en smittet person smitter videre.

- Ser man nå indikasjoner på at tiltakene virker i hovedstaden, siden R-tallet har gått fra 1,5 til 1,3?

- Det er for tidlig å konkludere, men vi håper dette er en indikasjon på at tiltakene begynner å virke. Vi må følge situasjonen nøye framover. Generelt sier vi at tiltakene bør ha vært på plass i cirka to uker før vi kan si om de har tilstrekkelig effekt, sier avdelingsdirektør i FHI, Line Vold, til Dagbladet.

Avviser lettelser

På spørsmål om hvordan helsebyråd i Oslo, Robert Steen (Ap) stiller seg til R-tallets fall fra 1,5 til 1,3, påpeker han at hovedstaden fortsatt har hatt rekordhøy smitte den siste tida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer