SIKTET FOR GROVT HELERI: Henning Holstad, kjent både som Frp-politiker og kontroversiell forretningsmann, ble i dag besluttet varetektsfengslet i Oslo tingrett. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
SIKTET FOR GROVT HELERI: Henning Holstad, kjent både som Frp-politiker og kontroversiell forretningsmann, ble i dag besluttet varetektsfengslet i Oslo tingrett. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .Vis mer

Oslo tingrett: Frp-politiker Henning Holstad varetektsfengles

Siktet for millionheleri sammen med straffedømte Imran Saber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Oslo tingrett er det skjellig grunn til å mistenke Frp-politikeren og forretningsmannen Henning Holstad for grovt heleri av sju millioner kroner sammen med Imran Saber (37) i perioden 2005-2015.

Holstad ble i ettermiddag besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet fikk medhold i at det er fare for at siktede forspiller bevis eller påvirker vitner i saken om han løslates nå.

Holstad nekter straffskyld og begjærte seg i dag løslatt. På spørsmål fra dommerne om han anket kjennelsen, svarte Holstad at han tok betenkningstid.

Den omstridte forretningsmannen har nektet å forklare seg for politiet, og har gjort det klart at han heller ikke vil gjøre det i framtida, blant annet fordi han mangler tillit til politiet når det gjelder økonomiske etterforskninger. 

Dagbladet har tidligere skrevet at Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt mistenker Holstad for å ha hvitvasket store pengebeløp for Imran Saber gjennom forretningsvirksomheten, penger som skal stamme fra kriminell virksomhet.

Store beslag Det var på tirsdag klokka 10.30 både Holstad og Saber ble pågrepet i boligene sine i Oslo, i det som var en planlagt og koordinert politiaksjon etter lengre tids etterforskning. 

Politiet aksjonerte samtidig i kontorene til Holstads bedrifter like ved Rådhuset og har beslaglagt flere datamaskiner, lagringsmedier og store mengder dokumenter. I tillegg har etterforskerne skaffet seg tilgang til e-postkontoer Holstad har benyttet.

I Oslo tingrett i dag nektet politikeren først å gå inn i salen da han oppdaget det store pressekorpset. Retten besluttet imidlertid at fengslingsmøtet skulle gå for åpne dører. 
 Politikeren måtte derfor kalles inn i salen igjen, med pressen til stede.

Politiadvokat Asmund Riegels opplyste i går til Dagbladet at politiet ønsker å fengsle politikeren fordi de mener det er bevisforspillelsesfare.

- Han har ikke forklart seg, og vi har ikke fått tilgang til beslagene vi har gjort. Derfor mener vi det er nødvendig å varetektsfengsle ham for å sikre at vi kan gå gjennom bevisene mens han sitter under vår kontroll, slik at vi om nødvendig kan sikre avhør av andre vitner og eventuelt gjøre nye beslag eller ransakinger, sier Riegels.

Dagbladet kommer med mer.