Oslo tingrett: Frp-politiker Henning Holstad varetektsfengles

Siktet for millionheleri sammen med straffedømte Imran Saber.

SIKTET FOR GROVT HELERI: Henning Holstad, kjent både som Frp-politiker og kontroversiell forretningsmann, ble i dag besluttet varetektsfengslet i Oslo tingrett. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
SIKTET FOR GROVT HELERI: Henning Holstad, kjent både som Frp-politiker og kontroversiell forretningsmann, ble i dag besluttet varetektsfengslet i Oslo tingrett. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge Oslo tingrett er det skjellig grunn til å mistenke Frp-politikeren og forretningsmannen Henning Holstad for grovt heleri av sju millioner kroner sammen med Imran Saber (37) i perioden 2005-2015.

Holstad ble i ettermiddag besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet fikk medhold i at det er fare for at siktede forspiller bevis eller påvirker vitner i saken om han løslates nå.

Holstad nekter straffskyld og begjærte seg i dag løslatt. På spørsmål fra dommerne om han anket kjennelsen, svarte Holstad at han tok betenkningstid.

Den omstridte forretningsmannen har nektet å forklare seg for politiet, og har gjort det klart at han heller ikke vil gjøre det i framtida, blant annet fordi han mangler tillit til politiet når det gjelder økonomiske etterforskninger. Dagbladet har tidligere skrevet at Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt mistenker Holstad for å ha hvitvasket store pengebeløp for Imran Saber gjennom forretningsvirksomheten, penger som skal stamme fra kriminell virksomhet.

Store beslag Det var på tirsdag klokka 10.30 både Holstad og Saber ble pågrepet i boligene sine i Oslo, i det som var en planlagt og koordinert politiaksjon etter lengre tids etterforskning. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer