Oslo tingrett: Mulla Krekar kan utleveres til Italia

Oslo tingrett har besluttet at mulla Krekar kan utleveres til Italia, der han er dømt til tolv års fengsel for terrorforbund. Forsvarer Brynjar Meling sier hans klient vil anke.

MØTTE I RETTEN: Mulla Krekar møtte i Oslo tingrett i begynnelsen av denne uka. Nå er tingrettens avgjørelse klar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MØTTE I RETTEN: Mulla Krekar møtte i Oslo tingrett i begynnelsen av denne uka. Nå er tingrettens avgjørelse klar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avgjørelsen falt fredag.

Mulla Krekar møtte i begynnelsen av denne uka i Oslo tingrett. Han motsatte seg da utlevering til Italia, der han er dømt til tolv års fengsel.

- Saken er bare et politisk spill, sa Krekar i retten.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Krekars forsvarer, Brynjar Meling.

Til TV 2 sier Meling at de vil anke kjennelsen:

- Jeg er ikke overrasket, men det betyr ikke at jeg synes kjennelsen er riktig. Mulla Krekar kommer til å påanke mandag. Vi kommer bruke alle rettsmidler. Bakgrunnen for det er at mulla Krekar aldri har ledet noen terrororganisasjon, inngått i terrorforbund, eller hatt noen forbindelser med Italia.

Dømt til fengsel i Italia

Najmuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, ble 15. juli pågrepet av politiet, etter at en italiensk domstol samme dag dømte ham til tolv års fengsel for terrorforbund. Den italienske dommen er ikke rettskraftig.

I kjennelsen fredag er det rettens syn at Krekar vil få en rettferdig rettergang i Italia og at hans grunnleggende rettigheter ikke vil bli krenket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer