Oslo tingrett sjekker hvor gode kompiser de er

Karl Heinrik Melle skal godkjenne Breivik-rapporten til Torgeir Husby. Retten skal finne ut om han er inhabil.

Oslo tingrett sjekker hvor gode kompiser de er
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anmodningen kommer i et brev fra Oslo tingrett til Den rettsmedisinske kommisjonen etter at Aftenposten i dag skrev om forholdet mellom Karl Heinrik Melle og Torgeir Husby. Avisa viser til et sitat Torgeir Husby ga til Dagbladet 24. januar 2009 i forbindelse med drapet på den spanske legen Joaquin Leal Bermudez.

Torgeir Husby var rettsoppnevnt sakkyndig i saken, og endret konklusjon om drapsmannens tilregnelighet etter at Karl Heinrik Melle ble trukket inn i saken.

- Jeg har selv jobbet på Brøset og Melle er en nær kollega og en av mine nærmeste venner. Da Melle kom med en grundigere redegjørelse, ble jeg overbevist og fant at jeg var enig med ham. Jeg har også snakket flere ganger med Melle om saken. Det ligger en kvalitet også i å kunne forandre mening, tenker jeg. Jeg fant det riktig å flagge min endrede konklusjon før ankesaken, sa Torgeir Husby til Dagbladet.

Det var rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim som i forrige uke erklærte massemorderen Anders Behring Breivik strafferettslig utilregnelig. De mener han har lider av paranoid schizofreni. Det er overlege og spesialist i psykiatri Karl Heinrik Melle som til slutt skal godkjenne eller underkjenne den veiledende rapporten på vegne av Den rettsmedisinske kommisjon. Melle leder gruppa som sammen åtte andre spesialister skal gå den 243 sider lange rapporten etter i sømmene. To av medlemmene er fra før av erklært inhabile til å kunne vurdere Breivik-rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer