Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-tollere fant over 3700 liter sprit med spylevæske

Områdets største beslag på flere år.

VOLDSOMME MENGDER: Bildet viser det største spritbeslaget i Tollregion Oslo og Akershus på flere år, gjort i september. Foto: Tollvesenet
VOLDSOMME MENGDER: Bildet viser det største spritbeslaget i Tollregion Oslo og Akershus på flere år, gjort i september. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tollere i Oslo fant i september et parti på 3.735 liter smuglersprit. I tillegg til vanlig alkohol, inneholdt spriten også 3 prosent isopropanol, et stoff som er mye brukt i spylevæske.

- Dette er det største tollbeslaget av sprit i Tollregion Oslo og Akershus på flere år, uttaler kontorsjef Paul Ask ved kontrollkontoret i Oslo til tollvesenets nettsider.

Beslaget ble gjort om kvelden 16. september da tollere fra Tollregion Oslo og Akershus aksjonerte mot en kassebil ved et lagringssted i hovedstaden. To nordmenn ble pågrepet i forbindelse med beslaget.

Tollvesenet vet ikke hvor spriten stammer fra. Den inneholdt 91 prosent vanlig alkohol og 3 prosent isopropanol, et stoff som brukes i blant annet vindusspylevæske og frostvæske. Folk som hadde drukket av spriten ville dermed ha blitt dårlige utover vanlig «fyllesyke».

- Tidligere beslagla tollerne store mengder smuglersprit, men etter metanolsaken i 2002 er beslagene av sprit betydelige redusert, sier Ask.(NTB)


UKJENT OPPHAV: Spriten inneholder stoff som brukes i blant annet spyle- og frostvæske. Foto: Tollvesenet
UKJENT OPPHAV: Spriten inneholder stoff som brukes i blant annet spyle- og frostvæske. Foto: Tollvesenet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling