Kampen om hovedstaden

Oslo trenger meg

Raymond Johansen har tenkt å vinne kampen om Oslo for tredje gang. Byrådslederen frykter kutt i velferd og privatisering dersom Høyre får makt. Men Høyre mener ingen sentralt i Ap faktisk lytter til Johansen lenger.

BRA FOR NORGE: - Å ha en politisk leder som har kamp mot forskjeller og utenforskap som sin viktigste ambisjon, er bra for Oslo og bra for Norge, sier Raymond Johansen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
BRA FOR NORGE: - Å ha en politisk leder som har kamp mot forskjeller og utenforskap som sin viktigste ambisjon, er bra for Oslo og bra for Norge, sier Raymond Johansen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er utrolig stolt over det vi har gjort i Oslo, men det er ekstremt mye mer å gjøre. Å ha en politisk leder som har kamp mot forskjeller og utenforskap som sin viktigste ambisjon, er bra for Oslo og bra for Norge, sier Raymond Johansen til Dagbladet.

Han legger raskt til:

- Og så må jeg få si at jeg er veldig fornøyd med å ha holdt byrådet sammen i sju år, med tre partier. Mitt inntrykk er at de partiene går til valg på det samme.

Høyre utfordrer

Ap og samarbeidende partier styrer nå de fleste store byene i Norge. Men et framstormende Høyre har ambisjoner om å ta makten i flere av dem. Mye står på spill. Ap ligger på noen stortingsvalgmålinger på under 20 prosent, og i flere byer, som Trondheim, Bergen og Bodø, har kjente Ap-profiler takket for seg.

Men Raymond Johansen gir seg ikke. Han har vært byrådsleder i hovedstaden siden 2015. Etter lang betenkningstid varslet han tidligere i høst at han er kampklar for en tredje periode.

- Å overlate makten til Eirik Lae Solberg og Høyre, er ikke noen opsjon, slår Johansen fast.

I øyeblikket gir ikke meningsmålingene Ap drahjelp: På Ipsos stortingsmåling for oktober får Ap 18, 1 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.