- Oslo-Trondheim burde koste 300 kr

LONDON (Dagbladet): Det skal koste 300 kroner å fly fra Oslo til Trondheim, Stavanger eller Bergen. Lavprisselskapet Ryanair mener Braathens og SAS flyr altfor dyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ryanair flyr London- Glasgow for 300 kroner - men tjener penger.

Salgsdirektør Tim Jeans har sett på flyprisene i Norge. Han har kalkulert prisene Ryanair ville tatt om de satset norsk innenlands:

50 minutters flytid skal koste 300 kroner (pluss avgifter). 40 minutter skal koste 200 kroner (pluss avgifter). Prisene er gjennomsnittspriser og kan være noe høyere når mange vil reise, lavere når det er lite trafikk. Ingen restriksjoner gjelder. Reis fram og tilbake samme dag - eller bare én vei.

- Vi flyr fra London/Gatwick til Glasgow, og det tar 50 minutter. Vår gjennomsnittspris er 300 kroner, sier salgsdirektør Tim Jeans i Ryanair til Dagbladet.

Lavprisselskapet Easyjets har rute fra Genhve til Nice. Flytida er 45 minutter, og prisene starter på 180 kroner én vei. Det er ingen restriksjoner, og man kan gjerne reise fram og tilbake samme dag. Høyeste pris er 900 kroner.

Vanvittig

- Flyprisene i Norge er helt vanvittig høye, sier Tim Jeans.

- Det er rart nordmenn er villige til å betale. Tenk på næringslivet og det offentlige som reiser så mye. Det er ikke bare de norske flyavgiftene som er de høyeste - det er også flyprisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer