Oslo-Trondheim for 49 kroner

Lavprisekspressen utvider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Siden august har Lavprisekspressen kjørt buss fra Oslo til Bergen etter et konsept som minner svært mye om det vi kjenner fra billigflyselskapene. Nå øker de rutetilbudet med flere avganger til Bergen og fire daglige avganger mellom Oslo og Trondheim.

Den første uka koster alle billettene til Trondheim 49 kroner. Men selv etter lanseringskampanjen er prisene rekordlave.

Det er 51 plasser i bussen. De første fem setene koster 49. De seksten neste koster 99. Ni seter koster 149, tyve koster 199. De tre nest siste koster 249 og de tre aller siste koster 290 kroner. Studenter er garantert rabatt slik at de aldri må betale mer enn halvparten av maksimalprisen.

Forutsetningen er at du selv bestiller og betaler billetten på nett minst to timer før avgang. Stiger du på uten billett må du betale maksprisen.

- Belegget til Bergen er på over 50 prosent. Vi er veldig fornøyde. Bare tirsdag og onsdag har få passasjerer. Vi får to tre hundre bestillinger hver dag. Vi har ikke bare billige billetter, men et helt nytt busskonsept, sier disponent Vidar Antonsen i Arctic Express Buss og Reisebyrå til Dagbladet.no.

Turen til Trondheim tar 8 timer og går over Dovre. Turen til Bergen tar 8,5 timer.

Følger med

Konkurrenten Nor-Way Bussekspress følger nøye med.

- Vi har tre daglige ruter over Østedalen allerede og fire ukentlige over Dovre. Men vi har i motsetning til Lavprisekspressen plassgaranti, slik at du ikke trenger å bestille. Prisen over Østerdalen er 290 kroner, mens det koster 390 til Bergen. Studenter kan komme seg til Bergen for 293 kroner, sier Sissel Istdad markedssjef i Nor-Way Bussekspress til Dagbladet.no.

Hun sier hun ikke frykter den nye konkurransen, men at de følger nøye med på hvordan det går.

PS: Websidene til Lavprisekspressen.no er verd en titt. Selskapet betalte en drøy million i fastpris for å få laget de, men utvikleren gikk på en real smell og brukte fem ganger så lang tid som forutsatt. Utfordringen var å håndtere passasjerer som stiger av og på underveis uten at bussen blir full, samtidig som et utall priser skulle kombineres. Systemet er lagt opp slik at sjåføren bare kjører innom holdeplassene der det er noen som skal av eller på.

<B>SUPERBILLIG: Lavprisekspressen tilbyr billigreiser mellom Oslo, Bergen og Trondheim.