Oslo universitetssykehus: - Ennå ikke bestemt hvilken ebola-medisin hun skal få

- Jeg får den best mulige behandlingen, sier den syke kvinnen.

SMITTEVERNTILTAK: Den kvinnelige norske hjelpearbeideren fra Leger uten grenser blir behandlet ved Oslo universitetssykehus, Ullevål.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SMITTEVERNTILTAK: Den kvinnelige norske hjelpearbeideren fra Leger uten grenser blir behandlet ved Oslo universitetssykehus, Ullevål. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo universitetssykehus behandler den norske ebola-smittede kvinnen som tirsdag kom til Norge med ambulansefly under strenge smitteverntiltak. Kvinnen jobbet for Leger uten grenser i Sierra Leone.

- Som pasient ved Ullevaal universitetssykehus får jeg den best mulige behandling. Det er jeg takknemlig for. For meg og min familie er pasientbehandlingen det viktigste. Jeg ber derfor om at anonymiteten opprettholdes, og at jeg og min familie får fred og ro, sier kvinnen gjennom Leger uten grenser.

Foreløpig blir kvinnen behandlet med tilførsel av væske og salter, men hun mottar ennå ikke noen form for ebolamedisin.

Medievakta ved Oslo universitetssykehus opplyser Dagbladet om at det ennå ikke er tatt noen avgjørelse om hvilken eksperimentell medisinsk behandling den ebola-rammede norske kvinnen eventuelt vil få.

Zmapp utilgjengelig Det er fra tidligere kjent at Oslo universitetssykehus har importert de eksperimentelle legemidlene TKM-ebola og Avigon til Norge, etter godkjenning fra Legemiddelverket.

I går ble det kjent at den syke kvinnen ikke kan få ebola-medisinen Zmapp. Fem av sju ebola-syke som har fått denne eksperimentelle og tidligere uutprøvde medisinen har overlevd, men medisinen finnes ikke å oppdrive og det tar lang tid å lage nye doser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer