Oslo universitetssykehus anmeldt for menneskehandel

Frp-politiker leverte anmeldelsen i dag.

 FINNER INGEN ARBEIDSKONTRAKT : Administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus, Bjørn Erikstein, opplyser at det ikke er funnet noen arbeidskontrakt for de tre filippinske sykepleierne. Sykehuset gjennomgår nå saken i forsøk på å finne ut av hva som har skjedd. Foto:SCANPIX / HEIKO JUNGE
FINNER INGEN ARBEIDSKONTRAKT : Administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus, Bjørn Erikstein, opplyser at det ikke er funnet noen arbeidskontrakt for de tre filippinske sykepleierne. Sykehuset gjennomgår nå saken i forsøk på å finne ut av hva som har skjedd. Foto:SCANPIX / HEIKO JUNGEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp's stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos anmeldte torsdag Oslo universitetssykehus for menneskehandel, melder NRK.

Sykehuset hentet tre filippinske sykepleiere via en mellommann og skal ha bedt vedkommende ta seg betalt gjennom kvinnene. De filippinske sykepleierne skal ha blitt truet til å ta opp forbrukslån på 300 000 kroner, men sier de ikke vet hvor pengene er blitt av.

De skal ha blitt trukket 6000 kroner av månedslønna for lånet og betalt dyrt for leie av leilighet. De skal kun ha sittet igjen med noen få tusen kroner av månedslønna.

Mellommannen hevder sjefene på Ullevål sykehus og Oslo universitetssykehus visste om forholdene. Arbeiderne sier de ble fortalt at arbeidstillatelsen fra Utlendingsdirektoratet (UDI) var en arbeidskontrakt.

Administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus sier de vil samarbeide med politiet for å få klarhet i saken.

Sykehuset har gjennomgått saken i over en uke, men Erikstein sier de ikke har funnet noen arbeidskontrakt for de tre arbeiderne.

Han kan ikke svare på om dette kan ha skjedd flere ganger ved sykehuset.

Onsdag anmeldte Oslo universitetssykehus firmaet som rekrutterte de tre sykepleierne fra Filippinene. Sykepleierne følte seg truet og sier de ikke fikk bevege seg fritt.

(NTB)