Oslo universitetssykehus beklager

Vil gi Adam (9) behandlingen han trenger.

ØNSKER Å BLI: Familien Dzartova kom til Norge for fire år siden. Nå frykter de at sønnen Adam (foran i bildet) skal dø mens de venter på å få avklart situasjonen. Foto: Privat
ØNSKER Å BLI: Familien Dzartova kom til Norge for fire år siden. Nå frykter de at sønnen Adam (foran i bildet) skal dø mens de venter på å få avklart situasjonen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo universitetssykehus har kommet med et uttalelse knyttet til oppslaget i Vårt Land og en rekke andre medier som dreier seg om niåringen Adam.

Den ni år gammel gutten med uavklart asylsøkerstatus risikerer å havne i respirator og dø innen få år fordi norske leger ikke får lov til å operere ham.

På grunn av familiens manglende oppholdstillatelse kan han ikke få behandling i Norge. Gutten har en ryggskjevhet som gjør at ryggsøylen presser på lungene hans.

Nå har Oslo universitetssykehus uttalt seg i saken. De beklager hendelsen.

«Det har i dag vært mange medieoppslag om et asylsøkerbarn som ikke har fått operasjon på grunn av uavklart oppholdsstatus i Norge.

- Vi ser nå at vi har tolket regelverket for strengt. Saken er kompleks ettersom et inngrep nå vil være starten på en behandling som krever oppfølgende kirugi . Ettersom pasientens fremtidige mulighet for å få slik oppfølging hos oss ikke er avklart, ble vår opprinnelige beslutning basert på totaliteten. Når denne pasienten er under 18 år har han imidlertid krav på behandling på lik linje med andre pasienter som befinner seg i Norge nå. Vi opplever derfor at vår oppgave er å gi helsehjelp til pasienten, sier klinikkleder Olav Røise ved klinikk for kirurgi og nevrofag, Oslo universitetssykehus.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer