Oslo universitetssykehus får importere ebolamedisin. Får den siste dosen Zmapp i verden

Medisiner kommer til Norge i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo universitetssykehus har fått tillatelse av Legemiddelverket til å importere ebola-medisin, melder medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket Steinar Madsen på Twitter.

- Legemiddelverket har gitt Oslo universitetssykehus tillatelse til å importere Ebolamedisinene TKM-Ebola og Avigan. Avigan kommer til Norge i dag, mens TKM-Ebola kommer i morgen, skrev Madsen.

- Når OUS vil ha tak i disse medisienen, da naturlig nok ha vi gitt tillatelse til det, sier Madsen til Dagbladet.

Han opplyser at medisinen kommer fra forskjellige land - Frankrike, Storbritannia og Canada. De kommer til Norge så fort det er mulig.

Det er medisisnen ZMapp utviklet i Canada som har vært mest omtalt, og de fleste som har fått behandlingen har overlevd. Det ser ut til at Norge nå får det siste partiet av medisinen. Medisinen er ikke godkjent i Norge.

- Det ser ut til at den aller siste som er tilgjengelig av ZMapp kommer til Norge. Dette Legemidler som kan bidra til at pasienten overvinner infeksjonen. Hjelper pasienten i overvinne sykdommen.

- ZMapp har blitt brukt på en rekke pasienter, og de fleste som har fått den har overlevd. Vi er behjelpelige for å få disse medisinene så fort som mulig. I en slik situasjon gir vi selvfølgelig tillatelse, sier Madsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer