Oslo universitetssykehus tiltalt

- Utnyttet filippinske sykepleiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo universitetssykehus og et ektepar i Oslo er tiltalt for å ha utnyttet filippinske sykepleiere som kom til Norge for å jobbe.

Oslo statsadvokatembeter hevder i tiltalen at ekteparet i Oslo har tatt urimelig store pengesummer av de filippinske sykepleierne for å hjelpe dem med å søke arbeidstillatelse, skaffe seg bolig og søke jobber, melder TV 2.

I sju punkter i tiltalen er ekteparet tiltalt for å ha benyttet seg av til sammen sju sykepleiere fra Filippinene. I tre av disse punktene er de tiltalt for å ha benyttet seg av utlendingenes situasjon i samarbeid med Oslo universitetssykehus (OUS).

- De er uforskyldt kommet inn i dette. De fikk en forespørsel om å hjelpe til med å skaffe operasjonssykepleiere av Oslo universitetssykehus, og de har prøvd etter beste evne å gjøre det, sier ekteparets forsvarer, advokat Tor Kjærvik.

Kvinnenes bistandsadvokater ønsket at sykehuset og ekteparet skulle tiltales for menneskehandel, men denne tiltalen tok statsadvokatene ikke ut.

- Oslo universitetssykehus hele tiden har vært klare på at sykehuset har begått noen feil, men sykehuset bestrider å ha medvirket til utilbørlig utnyttelse av arbeidskraft og erkjenner derfor ikke straffskyld etter tiltalen, sier advokat Harald Stabell, som representerer Oslo universitetssykehus, til TV 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer