Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo, verdens tredje dyreste by

Oslo er verdens tredje dyreste by å leve i. Bare Tokyo og Osaka i Japan er dyrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen steder i Norden eller det øvrige Europa er levekostnadene høyere enn i Oslo, viste en global oversikt tirsdag.

Den årlige kostnadsundersøkelsen fra det britiske tidsskriftet The Economist viser at Oslo er langt dyrere enn København, som ligger på sjetteplass på listen. Reykjavik havner på niende og Stockholm helt nede på 16. plass på den globale oversikten.

Sveitsiske Zürich tar fjerdeplassen på årets listen, mens New York raser fra en sjuendeplass i fjor til 13. plass i år, som følge av svekket dollarkurs. Det betyr at det nå er dyrere å bo i Helsingfors - Nordens billigste hovedstad - enn i New York.

Irlands hovedstad Dublin klatrer 34 trinn oppover på listen, og ligger nå på 24. plass. Den tyske finansmetropolen Frankfurt am Main blir også stadig dyrere, og rykker 33 trinn opp til 22. plass på Economists liste.

De økonomiske problemene i Latin-Amerika fortsetter å gjøre livet der dyrere. For eksempel har Mexico by falt 41 plasser i løpet av de siste tolv månedene, og byen inntar nå en beskjeden 56. plass på listen.

(NTB)