Oslo vil bruke danskemetoden mot taggerne

København lykkes i kampen mot graffiti. To dansker besøkte i dag Oslo for å dele suksessoppskrifta. - Dette kan vi kopiere, stråler miljøbyråden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På et år har kampanjen «Stop Graffiti» snudd taggetrenden - de siste fire månedene har antall taggetilfeller sunket med 63 prosent i den danske hovedstadens gamle bydel. I hele byen er nedgangen på 44 prosent.

Dette er hovedtrekkene i danskenes nulltoleranselinje i København:

 • Strenge dommer og høye erstatningskrav
 • Hatkampanje mot taggerne
 • Alt vaskes vekk på dagen

  Kan kopieres

  - Vi har fått med kommunen, næringslivet og innbyggerne til felles kamp mot graffitien, sier informasjonssjef Jacob Winther i København kommune.

  Fra klokka 10 til 13 i dag var over 30 personer samlet i Formannskapssalen i Oslo Rådhus for å lære av danskene. Politiet, skolene, handelsstanden, kommunen, Oslo Sporveier og flere tunge eiendomsaktører var svært begeistret over den danske modellen, og flere krevde at byrådet umiddelbart tar ansvar for å kopiere ordninga.

  - Vi har veldig mye å lære. Denne ordninga er så bra at vi nesten bare kan kopiere den uforandret, sier miljøbyråd Merete Agerbak-Jensen til Dagbladet.no.

  Koster 5 millioner årlig

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer