Youtube kan være en kilde til betydelig distraksjon. Foto: AFP PHOTO / FILES / Samantha SIN /SCANPIX
Youtube kan være en kilde til betydelig distraksjon. Foto: AFP PHOTO / FILES / Samantha SIN /SCANPIXVis mer

Oslo vil stenge for internett på skolene

Irriterer seg over internettbruk i timene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både lærere og elever irriterer seg over internettbruk i timene. Nå vil Oslo kommune ha verktøy som gjør det mulig å hindre elevene i å være på nettet.

Både Akershus, Hordaland og Sør-Trøndelag fylkeskommune bruker slike systemer allerede, men nå vil Oslo følge etter, skriver Aftenposten.

- Lærere og rektorer ønsker seg en slik ordning for å få elevene til å konsentrere seg bedre, sier områdedirektør Patrick Stark i utdanningsetaten i Oslo kommune.

Meningen er at et nytt system skal prøves ut på noen skoler først, for deretter å rulles ut på alle Oslos 27 videregående skoler.

Både lærere så vel som elever irriterer seg over nettbruken i timene. Men flere eksperter mener at andre metoder enn et system som lar læreren skru av nettet, er bedre for å kontrollere elevenes nettbruk.

- Det beste er at elever og lærere snakker sammen og blir enige om felles kjøreregler, mener professor Rune Krumsvik ved Universitetet i Bergen.

Senter for IKT i utdanningen har som mål å øke kvaliteten i utdanningen ved hjelp av IKT, men også her er man skeptisk til et slikt system.

- Man skal ikke tillate utenomfaglig aktivitet i timene, enten det er snakk om å være på Facebook eller å sende lapper. Det handler om å ha god klasseledelse og klare avtaler med elevene, sier kommunikasjonssjef Vibeke Kløvstad.

(NTB)